Tapas & Pinchos

ta·pas (de; meervoud)

  1. Spaanse borrelhapjes
  2. Afgeleid van 'tapar', dat 'bedekken' betekent

Ontdek de kookkunst van de populaire Spaanse tapas en Baskische pinchos. Deze authentieke kleine smaakmakers kennen talloze varianten en variëren van ogenschijnlijk simpele hapjes met verse ingrediënten van topkwaliteit tot culinaire hoogstandjes. Duik de keuken in en ga aan de slag met Arborio-rijst, Pimente d’Espelette, verse kruiden en meer. En vergeet ondertussen niet te genieten van de mooie mythes en legendes die achter het ontstaan van dit fenomeen schuilen. 

Hoe ziet de avond eruit?

Jullie worden hartelijk ontvangen in ons bargedeelte met wat borrelbites. Na ongeveer een half uurtje is het tijd om de keukenschorten voor te binden en kunnen jullie aan de slag met de kookworkshop Spaanse tapas en pinchos. Onder begeleiding van onze enthousiaste Kookmeesters duiken jullie ongeveer 1,5 uur lang de keuken in om gezamenlijk een achttal heerlijke Spaanse gerechten te bereiden. Een professioneel uitgeruste keuken, die van alle gemakken is voorzien, staat hierbij tot jullie beschikking. Om uiteindelijk - zoals de echte Spanjaarden dat doen – in een informele, dynamische sfeer te genieten van de zelfbereide tapas en pinchos, elkaars gezelschap en een goed glas wijn. 

Wat ga je maken?

Jullie zullen de volgende gerechten volledig zelf gaan maken:

  • Lamsgehaktballetjes met alioli
  • Mini paprika met paella
  • Pinchos met champignons en chorizo
  • Gambas al ajillo
  • Croquetas de jamon Iberico
  • Groene Gazpacho 
  • Calamares met citroendressing
  • Patatas bravas

Prijs 48,50 pp

Bekijk ook onze andere workshops

o

o