La Cucina Italia

La Cucina Italiana non esiste! Dé Italiaanse keuken bestaat niet en daarom nemen we je tijdens deze kookworkshop mee op een culinaire reis langs verschillende Italiaanse streken.

Klassiekers als pasta vongole, saltimbocca, risotto en cannoli’s: wie geniet er niet van? In de voetsporen van de beroemde Italiaanse gastronoom Pellegrino Artusi verleggen we culinaire grenzen en ontdekken we Italië in al zijn diversiteit. Kook met ons mee en geniet van een viergangendiner. De verse producten van topkwaliteit en uitstekende Italiaanse wijnen maken deze workshop tot een Italiaanse bella notte

Hoe ziet de avond eruit?

Jullie worden hartelijk ontvangen in ons bargedeelte met wat borrelbites. Na ongeveer een half uurtje is het tijd om de keukenschorten voor te binden en kunnen jullie aan de slag met de kookworkshop La Cucina Italiana. Elke regio, streek, stad en zelfs dorp in Italië kent zijn eigen specialiteiten en typische gerechten. Samen met de Italiaanse houding ten opzichte van eten en drinken vormt dit geheel: de Italiaanse keuken. Wat de Italiaanse keuken wel over het hele land hetzelfde heeft is de opbouw van de klassieke maaltijd:

  • Antipasto: voorgerecht van kleine hapjes om de maag op te warmen
  • Primo: het eerste gerecht bestaande uit pasta, risotto of soep
  • Secondo: het tweede gerecht: vlees of visschotel
  • Formaggio, dolce of frutta (kaas, zoet of fruit)
  • Espresso
  • Digestivo: glaasje likeur voor bij de espresso

Je zult ongeveer 1,5 uur bezig zijn in de keuken, waarna het tijd is om samen aan tafel te gaan en te genieten van een heerlijk, zelfbereid, diner. 

Wat ga je maken?

Jullie zullen de volgende gerechten volledig zelf gaan maken:

Antipasti: 

De originele Carpaccio uit Harry’s bar

Mini frittata met mozzarella en cherry tomaat

Bruschetta met caponata

Primo:

Pasta “frutti di mare”

Secondo: 

Saltimbocca met seizoensgroeten en risotto

Dolce:

Panna cotta van witte chocolade

Prijs 67,50 p.p.

Bekijk ook onze andere workshops

n