Franse bistro

De Franse keuken: alom gerespecteerd en een grote inspiratie voor internationale keukens. Niet voor niets is “Haute Cuisine” een Franse term en de Franse keuken wordt dan ook wereldwijd hoog gewaardeerd. Maar wat zijn nu die typisch Franse gerechten? Waar in het noordwesten van Frankrijk boter en room als basisingrediënten worden gebruikt, proef je in de Provençaalse keuken vooral olijfolie, kruiden en tomaten. Kortom, diversiteit is het sleutelwoord waarbij de Fransen een voorkeur hebben voor het gebruik van de ‘eigen’ regionale recepten. Klinkt goed, toch?!

Hoe ziet de avond eruit?

Jullie worden hartelijk ontvangen in ons bargedeelte met wat borrelbites. Na ongeveer een half uurtje is het tijd om de keukenschorten voor te binden en kunnen jullie aan de slag. Tijdens de kookworkshop ‘Franse Bistro’ nemen we je mee langs de lokale specialiteiten. Bereid, proef en geniet van authentieke gerechten zoals steak tartare en côte de boeuf. Je zult ongeveer 1,5 uur bezig zijn in de keuken, waarna het tijd is om samen aan tafel te gaan en te genieten van een heerlijk, zelfbereid, diner.  En natuurlijk vergeten we hierbij één van de grootste Franse exportproducten niet: een goed glas wijn!

Wat ga je maken?

Jullie zullen de volgende gerechten volledig zelf gaan maken:

Proeverij van 3 Franse klassiekers:

Steak tartaar, Quiche Lorraine en een salade Nicoise 

Côte de boeuf:

Bearnaisesaus, pommes dauphine en seizoensgroenten

Baba au rhum:

met sinaasappelroom

Prijs 57,50 p.p.

Bekijk ook onze andere workshops