Asian bites

Bij het zien en ruiken van koriander, gember, chilipepers en limoen denk je vast en zeker direct aan de rijke Aziatische keuken. Lekker!

Van Vietnamese loempia’s via Thaise soep en Japanse tataki naar Chinese dimsum; tijdens deze geurende workshop gaan we op ontdekkingsreis en leren we je de oeroude technieken achter deze kenmerkende gerechten. Hierna heb je nooit meer een kant-en-klaar pakje nodig om te genieten van zo’n smaakvolle Indiase curry!

Hoe ziet de avond eruit?

Jullie worden hartelijk ontvangen in ons bargedeelte met wat borrelbites. Na ongeveer een half uurtje is het tijd om de keukenschorten voor te binden en kunnen jullie aan de slag. Tijdens deze workshop gaan we een kleine culinaire rondreis maken. Maar wie aan de Aziatische keuken denkt, denkt al gauw aan de kenmerkende ingrediënten die hierboven genoemd zijn. Overkoepelend in de Oosterse keuken is de juiste balans in zoet/zuur/zout/bitter. Die balans hoeft overigens niet alleen in de bereiding van een gerecht gevonden te worden, maar is ook zichtbaar in de manier van eten. Niet zoals wij Nederlanders gewend zijn: een voor-, hoofd- en nagerecht met ieder z’n eigen bord. Nee, de tafel vol zetten met de meest uiteenlopende gerechten waarbij het de bedoeling is dat ze allemaal naast, door en bij elkaar worden gegeten. Met als neutrale factor, uiteraard de witte rijst. Je zult ongeveer 1,5 uur bezig zijn in de keuken, waarna het tijd is om samen aan tafel te gaan en te genieten van een heerlijk, zelfbereid, diner.

Wat ga je maken?

Jullie zullen de volgende gerechten volledig zelf gaan maken:

  • Beef tataki met noedelsalade
  • Gegrilde tonijn met komkommersalade
  • Thaise viskoekjes
  • Indiase curry met kip
  • Thom Ka Kai soep met Shiitake
  • Vietnamese Loempias met zelfgemaakte chilisaus
  • Crumble van Nashi peer

Prijs 52,50 p.p.

Bekijk ook onze andere workshops

a

i

e