Liquido d'Oro

Het verhaal van een jonge, net afgestudeerde HAVO-student heeft geleid tot een wel heel smaakvol product. Met zijn diploma op zak en niet wetend wat hij later wilde doen als hij groot was, stapte Ridder Drost op de trein en stapte pas uit bij een olijfgaard in Toscane. 

 

Het beviel hem. Hij ging in de leer bij de oliemeesters en leerde er plukken, persen, bottelen en een gaard te onderhouden. Tijdens zijn werk hoorde hij de meesters vaak praten over 'il liquido d'oro': het vloeibre goud. En niet omdat ze nu zo rijk werden van de olie, maar omdat ze trots waren op het prachtige product. 

 

Met deze gedeelde trots haalde Ridder de Liquido d’Oro Olijfolie o.a. naar Nederland. Inmiddels komt deze 100% biologische en ambachtelijke olijfolie ook uit andere streken in Italië, waar altijd met kennis, plezier en respect voor de natuur wordt gewerkt. Om de pure smaak te behouden, worden de olijven binnen 6 uur na de oogst geperst. Door het verschil in ras, bodem, klimaat, oogsttechniek en persing smaken de olies allemaal anders, waardoor je eigenlijk niet anders kan dan ze allemaal te proeven. 

 

liquido doroklik voor meer foto's [+]

Liquido d’Oro


reserveer >>

Specials

Najaarsmenu

 

In saffraan gepocheerde Kabeljauwwang | geroosterde langoustine

salade van koolraab en venkel | schuim van kervel

 

Rouleau van hert en pruimen

pastinaakcreme | salsa van boerenkool en truffel

 

Vergeten groenten-bouillon | bosui

amandel en krokante bloedworst

 

Kwartel gevuld met paddestoelen | geroosterde penen

puree van knolselderij en mosterd | jus met cognac

 

Stoofperen-amandeltaart | gluhweinsabayon